Actueel - Nieuws & blogs
Actueel

Nieuws & blogs

Het laatste nieuws en de actuele blogs van Rhedelijk Cultureel

Actueel post afbeelding
blog
Komende 20 & 21 april TWEE JEUGDMUSICALS

Bij onze zang- en musicaldocent Wieke van Wingerden is er dit jaar aan twee voorstellingen gewerkt met kinderen tussen 6 en 12 jaar: 'De Wiz!' en 'The Best Show Ever'. Met 17 leerlingen in Dieren en 5 in Rheden is Wieke vol enthousiasme in de weer geweest. 


De Wiz!
In 1900 werd het kinderboek 'The Wonderful Wizard of Oz' uitgegeven van de Amerikaanse schrijver, dichter, acteur en filmmaker L. Frank Baum. Dit was meteen zijn grootste succes. Er zijn sindsdien wereldwijd talloze bewerkingen op gemaakt voor film en theater en onze 'De Wiz!' is daar één van.

Deze voorstelling vertelt het verhaal van de tovenaar van Oz. Wie is die tovenaar eigenlijk? En kan hij echt toveren? Doortjes huis wordt weggewaaid en daarna beleeft ze allerlei avonturen met de Vogelverschrikker, de Blikkenman en de Leeuw. Allemaal hopen ze iets te krijgen van de Wiz. Maar:

Kan de Wiz dat wel regelen? En komt Doortje ooit weer thuis…?

Quotes van de leerlingen:
Marin: ‘Ik vind het een heel leuk verhaal en de rollen die ik heb vind ik ook erg leuk.’
Tessa: ‘De Wiz zelf is heel goed en leuk en indrukwekkend.’
Jasper: ‘Ik vind het een hele leuke musical en mijn rol van de leeuw ook.’
Eva: ‘Ik vind het leuk om de slechterik te zijn.’
Emma: ‘Ik vind het een leuke musical; leuk, omdat ik acteren leuk vind.’
Juliëtte: ‘Het is leuk omdat je alles doet: dansen, zingen en acteren…’
Marijn: ‘Ik vind het leuk omdat het heel afwisselend is, dat het niet altijd hetzelfde is.’
Shaune: ‘Ik ben heel druk en ik kan mijn energie kwijt in de musical.’
Torben: ‘Het is een musical voor jong en oud. Er zit humor in die oudere mensen meer begrijpen dan de jongeren. Het verhaal is voor de kleineren makkelijk te begrijpen.’
Rivka: ‘Het is een leuke groep en je kunt een rol spelen.’
Renée: ‘Het is leuk omdat er heel veel beweging en zang in zit en dat vind ik superleuk.’
Cecile: ‘Er zit heel veel fantasie in. De groep is fijn en de lessen zijn fijn en je krijgt genoeg tijd om je tekst te oefenen. En ik vind het leuk om de Wiz te zijn!’
Faya: ‘Ik vind het leuk om Doortje te zijn en dat ik allemaal nieuwe vrienden krijg en dat ik ook mag zingen. En het is gezellig…’
Seth: ‘Ik vind de musical zo leuk omdat er heel erg veel humor in zit.’

Wieke licht toe:
‘Wat speciaal is aan mijn groep in Dieren is dat je vergeet hoe jong ze zijn. Ze hebben heel veel aandacht voor elkaar, werken heel goed samen en leven zich echt in hun rol in. ‘De Wiz’ is daarom een feestje!’


The Best Show Ever

'The Best Show Ever' is door de leerlingen uit Rheden zelf gemaakt. Het is een korte voorstelling geworden die gaat over een meisje dat gepest wordt op haar nieuwe school. Maar dan komt er een talentenshow om de hoek. Hoe zal dat gaan?

Quotes van de leerlingen:
Renske: ‘De lessen zijn heel leuk en leerzaam; we leren zingen, dansen en meer.’
Bisou: ‘We hebben een lieve juf.’
Bo: ‘Ik vind het leuk dat we zelf een musical mochten verzinnen en eraan mee mochten helpen en ik vind mijn rol heel erg leuk!’
Sterre: ‘Hier zijn we zelf begonnen om een musical te maken, niks stond vast en dat vind ik leuk. Mijn rol als pestkop vind ik ook erg leuk!’
Mila:
‘Ik kwam er later bij en vind de groep leuk en we hebben een lieve juf. Mijn rol als schaduw pestkop vind ik het leukst.’

Wieke licht toe:
‘De groep uit Rheden is een heel creatieve groep. We gingen zelf een musical schrijven en daarvoor kwamen heel snel ideeën. ‘The Best Show Ever’ is een talentenshow waarvoor Bisou, Bo, Renske en Sterre zelf de acts hebben bedacht. Mila kwam er later bij en nam vol overtuiging de rol van presentator op zich! Het is een kleine groep maar er komt veel uit!’


De voorstellingen spelen op:
20 april, 15.00 uur: De Wiz!

Locatie: Schouwburg Theothorne (Callunaplein 77 in Dieren);
Vrije toegang.

21 april, 15.00 uur: The Best Show Ever

Locatie: Dieren, Zuider Parallelweg 59;
Besloten voor familie en vrienden.

Lees meer
Actueel post afbeelding
blog
Koorleden, orkestleden en dansers gezocht!

Beste zanger, speler en danser,

Voor onze nieuwe muziektheaterproductie: Robin Hood!

zoekt Rhedelijk Cultureel enthousiaste en redelijk behendige instrumentalisten en zangers voor zowel een projectorkest als een projectkoor. Het projectkoor staat op de vloer, in kostuum, en zingt uit het hoofd.

Ook voor dans zijn we op zoek naar enthousiaste deelnemers vanaf 8 jaar.

Het stuk ‘Robin Hood’ wordt deze zomer vertolkt en zal ongeveer anderhalf uur duren (incl. pauze).

Doe jij ook mee? Klik hier voor meer informatie.

Inhoud
Deze zomer gaat Robin Hood aan kop! Strijden tegen de armoede, de dromen volgen tegen alle realiteit in, alleen zijn maar ook samen, brutaal ondanks de angst en toch ook weggedoken op zoek naar een vrij en veilig bestaan. Het soms verloren gevoel, maar ondanks dat overwinnen. Strijdvaardigheid gepaard met onbaatzuchtige liefde. Vox populis!

In het bos zal Robin samen met zijn Merry Men zich beramen hoe ze zich kunnen inzetten voor de behoeften van het volk. Ze geven aan de armen en nemen van de rijken. Zowel letterlijk als figuurlijk wordt de rijkdom gedeeld en de armoede overwonnen.

Dit tijdloze verhaal van 1200 jaar geleden wordt vertaald naar het nu. Paarden worden brommers, bomen transformeren tot kastelen of gevangenissen, oorlogen komen terug in schaduwspelen.

En valt er dan niets te lachen? Jazeker wel!

Robin Hood is een humoristische voorstelling met een ontroerend einde. Een verzameling van wisselende emoties, zware en lichte onderwerpen. Het is net het echte leven!

De voorstellingen zullen in het prachtige Openluchttheater in Rozendaal (bij Velp GLD) uitgevoerd worden.

Er komen om en nabij 18 muziekstukken in totaal waarvan:
·      alle stukken door ons professionele combo worden begeleid;
·      het projectkoor 12 à 13 stukken zal meezingen;
·      het projectorkest 8 à 10 stukken meespeelt;
·      een paar stukken voor (solisten uit) de cast zijn weggelegd.

Lees meer
Actueel post afbeelding
nieuws
Actueel post afbeelding
nieuws
Ann & Meander

Je kunt nu, dankzij de jarige gemeente Rheden, met € 4,50 korting, je tickets boeken voor het zomerspektakel Ann & Meander! Op 6, 7 en 8 juli speelt deze voorstelling in openluchttheater De Pinkenberg.


Over Ann & Meander

Ann en Meander kennen elkaar al lang. Elke ochtend, als Ann naar de markt loopt en Meander al druk in de weer is bestellingen van baksteen te leveren aan de rijke bazen van Velp, komen ze elkaar tegen.

Meander houdt van Ann en Ann van Meander. Maar Ann wil rijk trouwen. Dan heeft ze een beetje uitzicht op rijk leven in plaats van de krassen en wondjes die ze overhoudt aan het bramen plukken.

Voor de muren van kasteel Biljoen ontrafelt zich een op ware feiten gebaseerd Shakespeareaans epos vol humor en tragiek. Want als Ann met baron Van Hardenbroek trouwt, Anna Paulowna van Rusland haar intrek neemt in kasteel Biljoen en Meander het Velpse goud vindt? Dan wordt alles ineens anders.

Ann & Meander is een spectaculaire, humoristische en tegelijkertijd ontroerende muziektheatervoorstelling gemaakt door meer dan 160 talenten uit Rheden, in samenwerking met o.a. Cultuurbedrijf RiQQ, JLS-Productions en Create Dance.

Lees meer

Veel gestelde vragen

Geeft de muziek- en theaterschool van Rhedelijk Cultureel alleen les aan kinderen?
Uit welke muziek- en theaterlessen kan ik kiezen bij Rhedelijk Cultureel?
Hoe oud moet je zijn om met muziek- of theaterlessen te beginnen?
Hoe kan ik een proefles bij Rhedelijk Cultureel volgen?