Theater / Rheden / Groep 3

Vanaf:  22,00 / maand in 10 maanden

Wis alle keuzes

Beschrijving

In de theaterlessen leer je alles over acteren. Improvisatietechniek, tekstzegging, spelenergie, actie-reactie en beleving van tekst: alles komt aan de orde. Vanuit de basisvaardigheden ontwikkel je je spel en word jij dat podiumbeest waar we naar op zoek zijn!

Leeftijd / 13 – 16 jaar
Leslocatie Dieren / Donderdag 18.15 – 19.45 uur

Aantal lessen / Wekelijks
Einde seizoen /

Bij de theaterlessen ga je tijdens een seizoen twee producties opvoeren. Hieronder zie je welke voorstellingen wij bij deze theaterlessen gaan spelen.

Dit jaar maken we samen met jou twee theatervoorstellingen!

De eerste voorstelling: X in space
X in space wordt een montagevoorstelling. Een voorstelling opgebouwd uit losse scènes, teksten, performances, gedichten en muziek. Aan de hand van verschillende thema’s schrijf/componeer/improviseer je het materiaal voor de voorstelling. Ondertussen werken we aan jouw kwaliteiten als speler, schrijver, danser of componist. Van tevoren weten we alleen de locatie: een ruimteschip. Verboden liefde tussen twee astronauten? Een filosofische monoloog over de sterren? Een superheld die met een vuist in de lucht door het heelal schiet? In dit project is het heel belangrijk dat je theater maakt over iets dat jij belangrijk vindt, op een manier die jij cool/spannend/ontroerend/interessant vindt. Waar je het ook over wil hebben: het kan in deze voorstelling want uiteindelijk gebeurt alles in space!

Je speelt de voorstelling op 13 of 14 februari in schouwburg Theothorne.
De exacte dag en tijd volgt!

De tweede voorstelling: Regen
Regen? Uhm... Nou! Dat zien we dan wel weer. De tweede voorstelling maak je, in overleg met de regisseur, samen met jouw groep! En of het dan regent..? Alle plannen en plannetjes zijn welkom!

Je speelt de voorstelling op 11, 12 of 13 juni rondom schouwburg Theothorne.
De exacte dag en tijd volgt!