Musical / Topklas – Rhedelijk Cultureel

Musical / Topklas

 9,00 110,00
 3,60 44,00 / maand in 10 maanden

Al vanaf € 180,00 voor een heel seizoen

Quasimodo bij Rhedelijk Cultureel

Wij repeteren nu voor / Quasimodo

Voor de gevorderde acteur, zanger of danser: de Topklas is iets voor jou! Hier gaan we hard aan de slag met producties waar het publiek wat van mag verwachten. We repeteren voor meerdere voorstellingen per jaar die altijd een bijzonder karakter hebben. Maar dat komt niet voor niets. We leren je de fijne kneepjes van het vak, we vragen goede voorbereiding en we trainen je tot je een ware vakman of -vrouw bent!

Leeftijd / Vanaf 12 jaar
Leslocatie Dieren / Dinsdag 19.15 – 21.15 uur

Aantal lessen / Wekelijks
Einde seizoen / Juli 2021

Bij de musicallessen ga je tijdens een seizoen één, twee of drie producties opvoeren. Hieronder zie je welke voorstellingen wij bij deze musicalles gaan spelen.

Dit jaar maken we samen met jou twee musicals!

De eerste voorstelling: Meisje met de zwavelstokjes
Op oudejaarsavond zwerft een meisje op haar blote voeten door de stad, haar schoenen is ze kwijtgeraakt. Alle mensen doen inkopen of zitten gezellig met zijn allen thuis in de warmte van het haardvuur. Het meisje moet echter buiten zwavelstokjes zien te verkopen. Maar niemand wil er een. Ze durft niet naar huis te gaan zolang ze nog niet alle stokjes verkocht heeft.

Ze krijgt het zo koud dat ze besluit zelf een stokje op te steken. Dan lijkt het of ze plotseling in een lekker warm huis zit, aan tafel in een leuk gezin. Dan wordt het weer koud en zit ze weer op straat. Vol hoop strijkt ze nog een stokje af, zodat ze het weer even warm heeft. Dit keer zit ze totaal ergens anders. Het meisje blijft stokjes afstrijken. Als ze het laatste stokje afstrijkt…
De volgende dag wordt ze op straat blauw en doodgevroren gevonden, maar met een glimlach om haar mond.

Je speelt de voorstelling op 19 en 20 december in schouwburg Theothorne.
De exacte dag en tijd volgt!

De tweede voorstelling: Alice in Wonderland
Alice is 19 jaar oud wanneer ze op het punt staat om, min of meer gedwongen, een verloving aan te gaan. Ze wil dit niet en vlucht daarom. Ze volgt een wit konijn helemaal tot in Wonderland. Dertien jaar eerder was ze hier ook al eens geweest, maar dat herinnert ze zich niet meer. Ze weet alleen nog dat ze vroeger rare dromen had over witte konijnen, blauwe rupsen en nog veel meer rare dingen. Destijds regeerde de Witte Koningin in Wonderland, maar nu is ze van haar troon gestoten door haar zus, de Rode Koningin.
Samen met andere bekende inwoners van Wonderland, zoals de Hoedenmaker en een totaal vreemde kat, moet ze proberen de macht te herstellen en de Rode Koningin te verslaan.

Een bizarre, humoristische en toch ontroerende interpretatie van het alom bekende werk van Lewis Carroll, geschreven door Jowin Heemskerk en Marije Heemskerk.

Je speelt de voorstelling op 24 tot en met 27 juni bij Openluchttheater De Pinkenberg (Velp).
De exacte dag en tijd volgt!

Wissen

Er zijn geen tickets beschikbaar voor dit evenement.


Docent(en)