Musical / Dieren / Groep 2 – Rhedelijk Cultureel

Musical / Dieren / Groep 2

Vandaag betaal je  22,00 voor de eerste maand

€ 22,00 per maand

Bestellen? Soms moet je één of meer keuzes maken voordat je de les in de winkelmand kan plaatsen.

Broadway Night bij Rhedelijk Cultureel

Leuk! Je gaat een muzikaal en theatraal seizoen tegemoet bij Rhedelijk Cultureel. En dat wordt meteen ook met heel veel plezier hard aan de slag!

Je gaat werken aan eigen choreo’s, zelfgemaakte scènes en je ontwikkelt je in zang. Meerstemmigheid, liedinterpretatie, inleving, spelenergie, kracht in dans: alles komt aan de orde! Knallen!!!

Dit jaar speel je onder andere mee tijdens Dickens festival Velp, het Humorfestival en de grote zomerproductie ‘Ann en Meander’ in openluchttheater De Pinkenberg.

Ann en Meander kennen elkaar al lang. Elke ochtend, als Ann naar de markt loopt en Meander al druk in de weer is bestellingen van baksteen te leveren aan de rijke bazen van Velp komen ze elkaar tegen.
Meander houdt van Ann en Ann van Meander. Maar Ann wil rijk trouwen. Dan heeft ze een beetje uitzicht op rijk leven in plaats van de krassen en wondjes die ze overhoudt aan het bramen plukken.

Op de markt voor kasteel Biljoen is het altijd druk. Daar vindt het leven plaats, wordt alles verkocht (niet alleen het geijkte, maar ook de dood, de inhoud van een apotheek en wat niet meer Shakespeareaans aanvoelt).

Het is precies die plek waar Ann haar Baron ontmoet en wordt verleidt tot een leven achter de muren. De Baron doet er ook alles aan. Hij bouwt een bloementuin, laat een leger aan dienstmeiden optrommelen en zet al zijn charmes in om Ann zijn Mooi-Ann te maken.
Meander ziet het met lede ogen aan. Hij verliest Ann, het meisje waar hij alles voor over zou hebben ware het niet dat hij niet rijk geboren is.

Mooi-Ann heeft ineens een ander leventje. En niet alleen zij, maar ook heel Velp ziet het. De Baron is echter niet de man van wie ze houdt. En als dan ook nog eens blijkt dat de Baron er meer dan één vrouw op na houdt breekt Ann. Ze zoekt Meander op, telkens weer, in het geheim (balkonscene). Hoeveel ze elkaar ook gunnen, Mooi-Ann blijft vasthouden aan de rijkdom achter de muren.

Een paar jaar later wordt Meander gevraagd om te helpen bouwen aan ‘het nieuwe Rheden’. Een plek waar mensen over 450 jaar nog over praten. Meander werkt hard, verdient wat meer en zet alles op alles om de deadline van zijn opdrachtgevers te halen.
Ondertussen wordt Ann verdrietiger en verdrietiger. Als dit rijkdom is, wat is dan een beetje schoonheid nog?

Meander werkt, sjouwt de stenen, graaft en graaft… En: hij raakt iets hards in de grond. Goud!
Terwijl hij vol ongeloof de eigenaar is van bergen gouden juwelen en in een klap de meest vermogende man van Nederland is, verliest Ann haar geloof in een goede afloop. Helemaal als Anna Paulowna haar intrek neemt in Biljoen en de Baron haar duidelijk meer geniet dan Mooi-Ann.
Steeds vaker zoekt Ann het koude water van het meer dat aan Biljoen gelegen is. Alleen, zonder perspectief en: steeds lelijker.

Ze zoekt Meander nog één keer op, maar het gesprek is stroef en de liefde is door de goudkoorts bedaard.

Ann stapt het meer in en verdrinkt.
Meander verkoopt zijn goud voor een habbekrats en mist zijn Mooi-Ann.
Hij zoekt haar nog één keer op. En dan neemt Ann Meander mee het meer in.

‘Ann en Meander’ is een vertelling die, deels op waarheid gebaseerd, een koppeling maakt naar het verleden en vertelt wat Rheden bijzonder maakt en dat liefde toen en nu in alle lagen van de bevolking de boventoon voert. Een muziektheaterspektakel dat linkt naar een door Shakespeare ingegeven toneelvoering.

Wissen

Er zijn geen tickets beschikbaar voor dit evenement.


11 – 14 jaar
Wekelijkse lessen
14 september 2022 tot 28 juni 2023

Rooster
Woensdag  17.30 – 19.00 uur Dieren 

Bij de musicallessen ga je tijdens een seizoen één, twee of drie producties opvoeren. Onder de afbeelding zie je welke voorstellingen wij bij deze musicalles gaan spelen.

Zodra je een bestelling hebt geplaatst nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de lessen samen met jou in te plannen.

Heb je vragen of twijfel je? Neem dan contact met ons op of bestel een proefles.

Docent(en)

No items found

Als jij ook Rhedelijk Cultureel bent dan houden we je graag op de hoogte van onze leuke en spannende activiteiten.

Schrijf je daarom snel in en je zult niets missen! :-)

Lees onze Privacybeleid.