Wat de boer niet kent…

Jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar

Vanaf  59,00

Wissen

Deelnemer *

Is de aanmelding voor een minderjarige? Vul dan hieronder het telefoonnummer en het e-mailadres van een ouder of verzorger in.
Lees onze privacyverklaring.

Moet de docent ergens rekening mee houden?

Workshops en improvisatievoorstelling. Een bijzonder theaterproject! We verdelen 20 weken in 4 blokken van 5 lessen.

Het eerste blok van 5 lessen wordt gegeven door Teatske Heidstra. Zij geeft de workshop ‘In je kracht’.
In deze workshop ga je op onderzoek uit. Een zoektocht naar je persoonlijke (spel)kracht. Vanuit daar ga je improviseren. Teatske daagt je uit om uit je comfortzone te stappen. Om het anders te doen dan je misschien gewend bent. Met de spelvloer voor je ligt er een open podium om te spelen met dat wat er is en dat wat er komt. Wees nieuwsgierig en speel mee.

Het tweede blok van 6 lessen wordt er gewerkt aan een korte montagevoorstelling die op basis van improvisatie wordt gemaakt. Een lesblok van 6 keer anderhalf uur, gegeven door Lisanne Kooij, waarin de basis van improviseren wordt verbreed. Eén thema, honderd mogelijkheden. En dan dus zoveel mogelijk ontdekken, erop los improviseren en uiteindelijk alles in één korte, humoristische én ontroerende voorstelling laten zien! En die natuurlijk ook uitvoeren: op zaterdag 8 juni!

Het derde blok van 5 lessen gaan we verhalen vertellen. Ieder een eigen verhaal. En: uitgangspunt is het te vertellen vanuit improvisatie. Hoe maak je een verhaal spannend? Hoe kruip je in de rol van meerdere personages? Wat maakt een goed verhaal? In dit blok van 5 lessen helpen Lisanne en Teatske je op weg!

Het vierde blok van 5 lessen wordt er een wel heel bijzondere voorstelling gemaakt. Dan gaan we letterlijk de boer op!
Onderdeel van dit 4de blok van 5 lessen (van 4 uren!) is dat we actief onderzoek doen bij een paar boerenbedrijven en er ook muziek en beweging wordt gebruikt tijdens de montagevoorstelling.
‘De boer op’ gaat over de dagelijkse strubbelingen, gewoontes en (over)leefwijze van de boeren en hun families, vrienden, medewerkers en anders nauwbetrokkenen. Daarin belichten we het kwetsbare bestaan van de boer en de zijnen, de nostalgie rondom het boerenbestaan, de daarmee gepaard gaande grote verantwoordelijkheden, hoge werkdruk en emotionele beladenheid.

Durf jij het samen met Lisanne, Jowin, Marije, Charell en Teatske aan om de boer op te gaan?

Praktische informatie

Lesdag / Donderdag
Lestijd / 19.30 uur tot 21.00 uur
Aantal lessen / 4 keer 5 a 6 lessen

Blok 1 / Eerste lesdag op donderdag 21 februari 2019
Blok 2 / Eerste lesdag op donderdag 4 april 2019 (let op: voorstelling op zaterdag 8 juni)
Blok 3 / Eerste lesdag op donderdag 13 juni 2019
Blok 4 / Reeds vol!

Locatie / IKC De Holtbanck, Arnhemseweg 30, Rheden
Leeftijd / Jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar
Voorstellingsdata / 14 en/of 15 en/of 16 juni 2019

Kosten

Prijs Blok 1 / € 59,00
Prijs Blok 2 / € 59,00
Prijs Blok 3 / € 59,00
Prijs Blok 4 / € 79,00
Prijs alle blokken / € 229,00

Twijfel je? Boek dan een proefles!

Algemene informatie

Wil je in maandelijkse termijnen betalen of gebruik maken van bijvoorbeeld een Gelrepas? Stuur dan een mailtje naar info@rhedelijkcultureel.nl waarin je aangeeft hoe je de betaling wilt regelen en je naam, leeftijd, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Dan maken we het zo snel mogelijk voor elkaar!

Is het lesblok al begonnen maar wil je toch meteen beginnen? Laat het ons weten!

Teatske Heidstra

Docent theater

Sinds 2005 werk ik als theaterdocent, trainingsacteur en actrice. In al mijn werk gebruik ik mijn lijf en stem. Daar liggen voor mij de antwoorden op de vele vragen die ik heb en altijd zal hebben. De theatervloer is voor mij een plek om te onderzoeken en te ontdekken. Als docent zoek ik naar dat wat raakt. Wanneer gaat iets stromen en wanneer komt er energie vrij.

Lisanne Kooij Rhedelijk CultureelLisanne Kooij

Docent theater

In mijn wereld van theater is alles mogelijk en alles speelbaar! Ik werk vanuit de speler en zorg dat er altijd een connectie is tussen spel en speler. Ik hou van humoristische stukken met hier en daar een vleugje ontroering. Ik daag je uit om jezelf en je talenten te ontdekken tijdens mijn lessen en regies. Want het is toch heerlijk om zo nu en dan heel even de realiteit te ontvluchten!

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , , ,