Anton Pieck Festival Dieren – Rhedelijk Cultureel

Anton Pieck Festival Dieren

In december sneeuwt het nostalgie in Dieren! Het centrum van Dieren wordt omgetoverd tot een oudhollands wintertafereel, met de tweede editie van het Anton Pieck Festival!

Anton Pieck Festival Dieren

Winkelcentrum Dieren, Rhedelijk Cultureel en Hogeschool Saxion hebben de handen ineen geslagen om het publiek te trakteren op een warme, winterse kerstervaring in de stijl van kunstenaar Anton Pieck; nostalgisch en sprookjesachtig!

Wij nodigen je uit om in december te laten ondersneeuwen door nostalgische gezelligheid uit het begin van de twintigste eeuw. Kom luisteren naar de optredende koren en musici, die je op de muziek meevoeren naar kerstdagen van weleer. Kom je heerlijk opwarmen bij een vuurtje met warme chocolademelk en poffertjes of een kop erwtensoep. Zweef rondjes boven hartje Dieren in de zweefmolen, vergaap je aan de kostuums van de figuranten en de sprookjesfiguren die rondlopen op het plein.

Onze stadsomroeper roept alle kinderen in de regio op om ook vooral naar het Callunaplein te komen. Durf jij mee te doen aan een spannende vossenjacht? Of ben je net zo’n goede tekenaar als meneer Pieck en doe je mee aan de kleurwedstrijd? Ga terug in de tijd met Oudhollandse spelletjes en eet je buikje vol aan snoepgoed naar eeuwenoud recept.

Het Anton Pieck festival is een belevenis voor jong en oud, voor iedereen die zin heeft in ouderwetse gezelligheid en activiteiten in de stijl van een uniek stukje erfgoed dat mede mogelijk is gemaakt door gemeente Rheden, STR Veluwezoom en Cultuurfonds Gelderland. Vanaf 12.00 uur starten we de Dierense winter.

17 december 2022
12.00 uur
Callunaplein Dieren

Als jij ook Rhedelijk Cultureel bent dan houden we je graag op de hoogte van onze leuke en spannende activiteiten.

Schrijf je daarom snel in en je zult niets missen! :-)

Lees onze Privacybeleid.