Docenten

Michael Addink Rhedelijk Cultureel v2Michael Addink

Docent theater

Sinds 2017 ben ik afgestudeerd als acteur en onderwijsassistent aan de theateropleiding van Rijnijssel in Arnhem.
Al sinds de productie Smack!, in 2016, ben ik praktisch een vaste acteur bij Rhedelijk Cultureel en sinds 2018 ook docent. Ik hou ervan jonge en oude klassiekers in een fris nieuw jasje te steken. Daarbij staan plezier in het toneelspelen, het verbeeldingsvermogen en de spelenergie in mijn lessen voorop. We gaan samen mooie voorstellingen maken!

Evi Bosman Rhedelijk CultureelEvi Bosman

Docent zang (pop / jazz), viool en koor

Bij mij in de les staat plezier in het zingen of viool spelen voorop! Je werkt zowel aan onderwerpen als zangtechniek, ritme en interpretatie, als aan het eigen maken van nummers die jij gaaf vindt. Of bij viool werk je aan strijktechniek, vingerzetting en houding. Belangrijk is voor mij dat je je in de lessen veilig genoeg voelt om de muziek persoonlijk te maken.

Andrej Bragin Rhedelijk CultureelAndrej Bragin

Docent gitaar

In mijn lessen staat speelplezier voorop. Naast veel ervaring op lesgeef gebied (zowel individueel als groepjes, en op alle niveaus), heb ik ook veel praktijk ervaring, en dat komt terug in de lessen; bij muziek maken gaat het vooral om: doen! en niet teveel praten. Naast het gitaarspelen zelf en alles wat daarbij komt kijken, kunnen er ook onderwerpen aan bod komen als; podiumpresentatie, liedjes schrijven, apparatuur, een goede sound maken en nog veel meer.

De lessen zijn geschikt voor iedereen, jong en oud, beginner of gevorderd, en worden afgestemd op de persoonlijke wensen van de leerling zelf.

Jowin Heemskerk Rhedelijk CultureelJowin Heemskerk

Docent theater

Tijdens mijn lessen en repetities werk ik graag hard door aan toneelstukken en musicals. We willen natuurlijk veel leren en mooie dingen maken! We werken samen aan de rol, het spelen van emoties, spelenergie, muzikaliteit, inleving en nog veel meer. Ik hou van humoristische voorstellingen met een ontroerend einde. Of je nu acteur wilt worden of niet: plezier, durf en vertrouwen staan voorop.

Marije Heemskerk Rhedelijk CultureelMarije Heemskerk

Docent klassieke zang, koren en piano

Bij mijn lessen en repetities gaat het voornamelijk om de beleving van de muziek, en als je zingt ook van de tekst. Je moet het voelen! Ik begeleid je erbij hoe je jezelf zo goed mogelijk muzikaal kunt uitdrukken en daaruit vooral plezier en voldoening kunt halen. Niet alleen op de les of repetitie, maar juist ook zonder mij.

In de individuele lessen duiken we samen in een zee van informatie en experimenteren. Je probeert alles uit wat je aangereikt krijgt en dan komt vanzelf naar voren welke benadering jou het best ligt. Ik probeer altijd een vertrouwde en veilige sfeer te creëren zodat je je vrij voelt om te ontdekken waar je krachten liggen. De uitdaging zal er ook zeker zijn!

Marije Heemskerk is als klassieke zangers, met bijvak piano, afgestudeerd aan het conservatorium van Arnhem. In haar loopbaan heeft ze als uitvoerend musicus gewerkt met onder andere Hans Grotenbreg, Rob Vermeulen, Arno Vree, Cornelia Burgers, John English, Marc Buijs, Ko Zwanenburg, Fredrike de Winter, Martje van Damme, Irina Levin en Alex Davies. Daarnaast geeft Marije zang- en pianoles en leidt zij verschillende (project)koren. Ze is zangeres en componist van Misses Nilsson.

Teatske Heidstra

Docent theater

Sinds 2005 werk ik als theaterdocent, trainingsacteur en actrice. In al mijn werk gebruik ik mijn lijf en stem. Daar liggen voor mij de antwoorden op de vele vragen die ik heb en altijd zal hebben. De theatervloer is voor mij een plek om te onderzoeken en te ontdekken. Als docent zoek ik naar dat wat raakt. Wanneer gaat iets stromen en wanneer komt er energie vrij.

Bob Kessels

Docent drums

Geeft les op maandag en dinsdag.

Mijn naam is Bob Kessels, 24 jaar en afkomstig uit Geleen, Zuid-Limburg. Na eerst 3 jaar in Heerlen aan de Popartiestenopleiding van het Arcus College te hebben gestudeerd werd ik in 2014 aangenomen op de Rockacademie in Tilburg.

Sinds mijn 14de speel ik in bandjes en treed ik geregeld op. Inmiddels doe ik ook veel invalwerk, zo ben ik onder andere vaste invaller bij Hard2Get (bekend van The Voice). Daarnaast ben ik ook vaker met soloprojecten bezig, zo bracht ik in juli 2018 mijn eerste drumvideo uit.

Vanaf 2013 ben ik ook toegewijd docent aan de Sound Academy Maastricht, waar ik met veel plezier lesgeef. Sinds 2016 doe ik dat ook als invaller bij meerdere drumscholen in Noord-Brabant en ik ben blij om die passie voor het drummen nu ook bij Rhedelijk Cultureel te mogen uiten!

Lisanne Kooij Rhedelijk CultureelLisanne Kooij

Docent theater

In mijn wereld van theater is alles mogelijk en alles speelbaar! Ik werk vanuit de speler en zorg dat er altijd een connectie is tussen spel en speler. Ik hou van humoristische stukken met hier en daar een vleugje ontroering. Ik daag je uit om jezelf en je talenten te ontdekken tijdens mijn lessen en regies. Want het is toch heerlijk om zo nu en dan heel even de realiteit te ontvluchten!

Jet MineurJet Mineur Rhedelijk Cultureel

Docent piano

Geeft les op dinsdag en woensdag.

Iedereen die kan voelen kan ook muziek maken. Tijdens mijn lessen probeer ik een zo veilig mogelijke sfeer te creëren, waarin de leerling zelf kan ontdekken wat hij of zij wil leren. Uiteraard komen er wel basisvaardigheden aan bod (vingerzetting, noten lezen), maar verder bepaald de leerling wat we in de lessen doen. Plezier is het belangrijkste! Ik speel piano sinds ik vijf jaar ben en studeer momenteel nog aan het conservatorium (pop&jazz) in Arnhem voor zang en piano en geef zelf al les sinds mijn 14de. Als de leerling ook van zingen houdt, zou deze bij mij dus ook goed kunnen leren hoe je jezelf kunt begeleiden op de piano.

Luuk Stap Rhedelijk CultureelLuuk Stap

Docent basgitaar

Muziek is mijn leven. Ik luister elke dag muziek en ik speel elke dag muziek. Het is een levensstijl geworden. Ik heb veel podium ervaring en ook al enige ervaring in het lesgeven van basgitaar. Ik speel naast bas ook piano en tenor saxofoon. Hierdoor heb ik een brede kijk op muziek en kan ik dit beter toepassen op mijn eigen instrument (basgitaar).

Mirjam van Wijk Rhedelijk CultureelMirjam van Wijk

Docent koren

In mijn lessen en repetities bied ik iedereen graag de tools aan om je op je eigen niveau te ontwikkelen. Bij koorrepetities vind ik het belangrijk dat we plezier beleven aan het samen zingen, elkaar ontmoeten en ontdekken hoe we kunnen klinken als koor, want samen kun je meer dan alleen!